Плевнелиев: ДБ се явява нещо като спасител на ПП, съгласявайки се да се явят заедно на изборите

0
85
президент
Росен Плевнелиев

ПП в момента е настроила активно срещу себе си голяма част от избирателите с агресията и грешките при управлението си, казва президентът

Сърбия ще направи всичко възможно да осуети преговорния процес за влизане на Република Северна Македония в Европейския съюз преди самата тя да го е направила. А виждаме, че самата Сърбия все още се люлее между орбитата на Русия и на Европа. Това каза в предаването „Тази сутрин“ на Би Ти Ви президентът (2012-2017) на България Росен Плевнелиев.

Според него правителството в Северна Македония виси на косъм и положението му никак не е лесно. Затова българската позиция трябва да е да помага за европейската интеграция на съседката.

Според Плевнелиев в сегашната предизборна ситуация у нас „Демократична България“ се явява нещо като спасител на „Продължаваме Промяната“, съгласявайки се да се явят заедно на изборите. ПП в момента е настроила активно срещу себе си голяма част от избирателите с агресията и грешките, които проявиха по време на управлението си, коментира президентът.