Подалата оставка районна прокурорка Зартова: Нотариуса е имал влияние върху съдебната система, кръгът около Еврото също трябва да се разследва

0
111
Невена Зартова

Няколко пъти Борислав Сарафов е заявявал, че не желае да съм началник на Софийската районна прокуратура. И ето вече е факт, казва тя

Категорично смятам, че Мартин Божанов-Нотариуса е имал влияние върху съдебната система. Но считам за изключително важен още един кръг – този около Петьо Петров–Еврото, който също трябва да бъде разследван. Той е не по-малко важен и тесен. Това заяви прокурорът Невена Зартова пред NOVA.

Шефката на Софийската районна прокуратура и четиримата ѝ заместници подадоха днес оставки. Гръцки бизнесмен заяви пред „24 часа“, че Зартова е била любовница на адвокат Велимир Атанасов, който е съдружник на Нотариуса.

„Няколко пъти и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов е заявявал, включително и публично, че не желае да съм началник на Софийската районна прокуратура. Това, че той желае да се оттегля от тази длъжност, не е тайна за обществото. И ето вече е факт”, посочи още Зартова в отговор на въпрос каква е причината тя и четиримата ѝ заместници да подадат оставки.

Заместниците й обаче са разграничават от действията на Зартова в заявлението си до ВСС.