Полицията конфискува 18 000 флакона с райски газ по Южното Черноморие

0
32
Снимки: МВР

Проверките сред продавачите на диазотен оксид ще продължат през целия летен сезон във всички курортни зони, увериха от МВР

18 000 флакона с диазотен оксид /райски газ/, продавани на различни места по Южното Черноморие, са иззети при специализирана полицейска операция на ОДМВР – Бургас. Установени са общо 15 лица, продаващи балони с райски газ, на които са съставени предупредителни протоколи за спазване на изискванията – райски газ да не се продава за ползване в затворени пространства и на непълнолетни лица. Предстои изпращане на материалите по случаите в бургаската прокуратура, както и уведомяване на БАБХ и РЗИ за взимане на отношение в сферата им на компетентност.
От полицията напомнят, че в масовата употреба на т.нар. “смеещ се газ” често се пропускат дълготрайните последици, нанасяни върху човешкото тяло и психиката, а именно: замайване, звукови и визуални халюцинации, в намалена чувствителност към болка, дезориентация и объркване, мускулни спазми, изтръпване и отпускане на мускулите, влошена координация и липса на баланс, параноя.
Проверките сред продавачите на райски газ ще продължат през целия летен сезон във всички курортни зони, като ще се разчита на елемента на изненадата и предварително придобита информация.