Втори IT-специалист изчезна, полицията издирва Алена Райнхолд Щерк

0
265
Алена Щерк

В дома й е задействан паник-бутон

Ясна е самоличността на 47-годишната жена, обявена за издирване от столичната полиция. Става дума за IT специалиста Алена Райнхолд Щерк.

Жената е в неизвестност от над 24 часа (от 27.05.2022 г.). Вероятно е облечена със сива тениска и сиво-розово-бял камуфлажен клин, става ясно от публикации на нейни познати в социалните мрежи.

Те споделят снимката ѝ с призив: „Ако някой има някаква информация за нея, моля свържете със СДВР или се обадете на телефон 0888 601 604“.

В дома на изчезналата в Бояна е бил задействан паник бутон. Пристигналите екипи обаче не установяват взлом.

По късно децата ѝ подали нов сигнал, че от майка им няма следа. Телефоните ѝ са изключени.

Алена е живяла с чужденец, който се издирва в момента. Има предположения, че може да е напуснал страната. Уведомени са летищните власти и граничният контрол да дадат информация на МВР, ако го забележат, твърдят медии.

По непотвърдена информация през нощта е открита колата ѝ, по която имало засъхнала кръв. Други данни обаче сочат, че автомобилът е бил през цялото време в гаража на жилището.

За Алена Щерк се знае, че освен IT специалист е и основател на първия бачата отбор в България през 2015 г. Днес тя е имала планирани занимания за днес, но преди няколко часа те са били отменени от организаторите след изчезването ѝ.