Председателката на „Величие“ звъняла в НС да пита кога ще плащат партийната субсидия, защото живеела в барака с външна тоалетна

0
399
Албена Пекова

Преди 3 г. продала единствения си имот за 84 000 евро, които инвестирала в село Неофит Рилски с обещание от Ивелин Михайлов за красива къща с 2 декара двор

Председателят по документи на „Величие“, обявена като такава и в официалния сайт на партията, Албена Пекова се е обаждала на стационарен телефон на администрацията в Народното събрания, за да пита кога ще се изплаща партийната субсидия, съобщиха за „Труд news“ източници от партията.

Служителката ѝ обяснила какъв е редът, от какво зависи и какви формуляри се попълват. Чисто по женски и емоционално, Пекова споделила, че има жизненоважна нужда от парите, защото преди три години била продала единствения си имот за 84 000 евро, които инвестирала в село Неофит Рилски с обещание от Ивелин Михайлов за красива къща с 2 декара двор.

Оттогава тя била принудена да живее в полусрутена барака с външна тоалетна.

Служителката на парламента ѝ обяснила, че държавната партийна субсидия се изплаща на тримесечие и ако документите бъдат подадени в срок, би следвало в края на август, началото на септември, първият транш от около 200 000 лева да бъде изплатен, разказаха пред „Труд news“ партийци от „Величие“.

От медията са потърсили Албена Пекова за коментар по темата, но към момента нямат обратна връзка.

На последните избори партия „Величие“ получи 99 862 гласа, за които ѝ се полагат 798 896 лева годишно.