Проф. Костадин Ангелов: Призовавам ПП-ДБ да оттеглят Станимир Михайлов като кандидат за шеф на здравната каса

0
91
Костадин Ангелов Снимка: МС

Няма как да нарушиш няколко закона и да искаш да заемеш толкова висок пост в държавата, казва бившият здравен министър

Призовавам коалиция ПП-ДБ да оттеглят Станимир Михайлов като кандидат за шеф на здравната каса, апелира пред epicenter.bg народният представител от ГЕРБ-СДС и бивш министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

„Вносителите на тази кандидатура да размислят, да видят цялата информация, да я осмислят в цялост и да вземат едно решение, което няма да поставя в риск 7.7 млрд. лв. – да бъдат управлявани от човек, който има склонност да нарушава законите. Ние трябва да изберем морален човек с нравствени качества“, отбелязва проф. Ангелов.

Относно колегите си от парламентарната група бившият здравен министър признава, че всички са притеснени.

„Всички колеги са останали без думи от това, което се случва. Никой от тях не иска да повярва в нещата, които се появяват като информация в медиите (б.р. – за Михайлов). Няма как да нарушиш няколко закона и да искаш да заемеш толкова висок пост в държавата“, смята проф. Ангелов.

По думите му не за първи път кандидатът на ПП-ДБ за шеф на НЗОК Станимир Михайлов нарушава действащ закон – веднъж е нарушен законът срещу пране на пари, а сега излиза информация и за нарушение на Търговският закон, тъй като Михайлов е подал декларация с невярно съдържание пред нотариус.

„Много съм притеснен от това, което излиза и това, което се разбира от документите“, признава проф. Костадин Ангеров.