Простреляната жена в салон за красота в Русе била закопчана с белезници

0
61
Салонът за красота, където е намерена простреляната жена. Снимки: Русе Медиа

Водещата версия е ревност от приятеля й румънец, който се самоуби. Двамата имат две малки деца

Простреляната жена в салон за красота в Русе е била закопчана с белезници. Работим по всички версии, като водещата е ревност, съобщиха властите на брифинг.

На 13 декември е подаден сигнал от майката на пострадалата за упражнено насилие на работното ѝ място. От полицията са уведомили Спешна медицинска помощ и са изпратени екипи.

Междувременно на мястото са пристигнали близки на жената, които са установили, че в козметичното студио, в което тя работи, е заключено и през един от прозорците са я видели в безпомощно състояние.

Те са счупили едно от стъклата и са проникнали в помещението, за да ѝ окажат помощ. Жената ги е уведомила, че върху нея е упражнено насилие от мъжа, с когото живее на съпружески начала.

Мъжът е румънски гражданин на 46 години, пребиваващ в България.

Пострадалата е намерена простреляна с огнестрелно оръжие със значителна кръвозагуба. Премахнати са белезниците на ръцете ѝ и тя е откарана в болница в Русе, където е оперирана.

В рамките на няколко часа извършителят е установен. Той е намерен в семеен автомобил и е установено, че е починал в резултат на задушаване от газове. Разпитани са четирима свидетели и са назначени няколко експертизи, сред които съдебномедицинска, балистична и техническа.

От извършеното до момента разследване е установено, че няма никакви обстоятелства в престъплението да е участвало друго лице. Работи се по всички версии, но водещата е ревност.

В момента жената се намира в интензивно отделение и лекарите правят всичко възможно, за да спасят живота ѝ.

От съжителството с мъжа тя има две деца – на 11 и 10 години.