Проф. Ангелов: Историята с теста на Минчев е като сериала „Дързост и красота“

0
160
Проф. Костадин Ангелов

Процесът на ваксинация бе спрян от служебните правителства, казва депутатът от ГЕРБ

Историята с теста на председателя на НС Никола Минчев започна да прилича на сериала „Дързост и красота“. Появиха се няколко серии. Поведението му е безотговорно, ако е вярно, че е подсмърчал и е пиел чай. Няма как да те посети лекуващ лекар, ако той не те лекува от нещо. Лабораторията, която е направила теста му, не работи денонощно. Подозирам, че той е имал симптоми преди Консултативния съвет, коментира пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

„Ковид планът е писан от човек, които нищо не разбира. Да си представим как един човек трябва да се преведе от една реанимация в друга – трябва линейка и реаниматор. Опитвали сме да го правим и е невъзможно“, каза още той.

Ангелов обясни, че не казва, че планът няма да работи. По думите му целта на един план е да запази хората живи, а не да се напълнят реанимационните легла.

„Ролята на ваксинацията е да не се стига до реанимация. От месец май насам броят на ваксинираните спада, бяхме достигнали 40 000 души на ден, ако този процес не беше спрян от служебното правителство, щяхме да стигнем до колективен имунитет, сега има данни, че Омикрон протича тежко за неваксинираните“, категоричен е депутатът от ГЕРБ.

„Стойчо Кацаров нанесе сериозни щети върху ваксинационния процес. Той започна управлението си с едно изказване, че се съмнява в качеството на ваксините.“ Припомни още проф. Ангелов.