Пуснаха под домашен арест Ивет, убила баба си – актрисата Виолета Донева

0
31
Полицаи конвоират Ивет Стайкова Снимка: Фокус

Тя ще носи електронна гривна и редовно ще се подлага на тестове за наркотици

Съдът пусна под домашен арест подсъдимата за убийството на актрисата Виолета Донева – Ивет Стайкова. Момичето ще бъде с електронна гривна на адреса на баба си и дядо си по майчина линия, предава „Фокус“.

В началото на заседанието Ивет каза пред съда, че безкрайно обича баба си и ужасно съжалява за стореното.

Преди да вземе окончателното си решение, съдебният състав поиска от защитата актуален телефон на бабата или дядото, след което се оттегли на съвещание.

По време на него съдия Милен Михайлов увери, че се чул с бабата, която е потвърдила, че желае Ивет да излезе под домашен арест и да живее при тях. Самата Ивет се съгласи да бъде доброволно подлагана редовно на тестове за наркотици от полицаи при проверка на адреса.

От държавното обвинение бяха категорично против промяна на мярката за неоклонение, като прокурорът по делото подчерта, че съпричастността на Ивет към убийството под въздействието на наркотици по никакъв начин не е разколебано.

„Още повече, че налице са примери, че електронната гривна не гарантира, че няма начин да се укрие. Освен това предвид това как ѝ влияе приемът на наркотици, няма гаранция, че няма да извърши ново посегателство, този път към другата си баба и дядо“, допълниха от обвинението.

Промяната на мярката не е окончателна и подлежи на обжалване пред горната инстанция от прокуратурата.

Делото ще продължи на 3 септември, като до момента са разпитани всички свидетели и експерти. На следващото заседание ще бъдат разпитани поемните лица, които са били по време на огледа на местопроизшествието. Като защитата изиска и веществени доказателства – дрехите и обувките на Стайкова от деня на инцидента, предаде БТА.