Радев свалил натовската камуфлажна униформа и навлякъл руската рубашка според Ивайло Мирчев

0
85
Ивайло Мирчев Кадър: БТВ

Очевидно президентът няма проект за конституция, твърди деппутатът от ПП-ДБ

Радев беше избран като „генерал от НАТО“ за президент. Сега свали натовския камуфлаж и виждаме руската му рубашка. Това каза пред bTV народният представител от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

„Николай Денков и Мария Габриел се справят доста добре с управлението. Нямам никакво съмнение, че тя ще бъде следващият премиер. Не мисля, че някой мисли за нещо такова. Имаме план, работим по него“, посочи Мирчев.

„Постигнатото с Шенген е заслуга и на Денков, и на Мария Габриел. От 2011 година отговаряме технически за критериите за Шенген, но не влязохме в Шенген. По-скоро ще се случи влизането в Шенген по въздух“, добави той.

„По-въздух – да, но не срещу мигранти. Резонно е увеличаване на служителите на Frontex по границата. Важно е да имаме ясна дата на приемане и по суша. Ще искаме това да бъде през 2024 година. Това ще бъдат и нашите цели. Всички сили в преговорите са в тази посока“, обясни депутатът.

„Четири дни преди Коледа трябва да сме приключили с конституцията. Като президент Радев обяви преди две години, че има готова конституция и предложения за промени и ще ги покаже пред парламента. Той очевидно няма такива. Това се използва като аргумент – какъв е бил рейтингът на парламента. Той е такъв от 30 години. Радев беше избран като „генерал от НАТО“ за президент. Сега свали натовския камуфлаж и виждаме руската му рубашка. С промените в конституцията искаме да прекратим възможността един човек да преправя курса на страната, както това свършиха служебните правителства на президента“, подчерта Ивайло Мирчев.