Пеевски за Радев: Тъмнината ще свърши, ще има светлина, както казваше едно бау-бау. Нали ви казах кое е цирковото куче

0
505
Делян Пеевски Снимка: ДПС

Ще зададем въпроси на Сарафов и службите какво се случва с делата около президента. Какво стана с градинаря на Рашков, пита депутатът от ДПС

„Да се каже къде са тези дела, защото обществото има въпроси. Къде са тези дела, за които се говореше, но нищо не е съобщено? Прокуратурата трябва да започне да съобщава какво прави и как го върши. Нали има нов подход. Имахме мракобесен главен прокурор, сега това ли трябва да продължи – да не се знае какво се случва? Ние искаме информация просто и ще зададем въпроси на господин Сарафов и на службите.

Всичко трябва да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши, ще има светлина, както казваше едно бау-бау. Нали ви казах кое е цирковото куче, повече няма да го коментирам“ – това коментира в кулоарите на парламента лидерът на групата на ДПС Делян Пеевски.

По думите му Радев „в момента си прави партия“. „Според мен е събрал достатъчно средства от двете години. Корупционният кръг около него е чудовищен“, каза още Пеевски, като попита: „Къде потъна „пътят на Копринката“?, „Къде потъна Сотир Ушев?“, „Кой е касиерът?“. За председателя на ПГ на ДПС Президентството е „тъмна институция, пълна с много кеш“. Той настоя държавният глава да реши дали е „цирково куче“ на Корнелия Нинова, или ще става лидер на партия. „Според мен той се страхува да основе партия, защото се страхува за имунитета си“, добави председателят на ПГ на ДПС.

„Има тъмна институция, пълна с кеш, която в момента иска да си създаде политически проект на база разграбването на държавата две години, едноличното диктаторско управление на цирковото куче на Корнелия Нинова“, обясни днес Пеевски.

Той присъства на заседанието на правната комисия в парламента, на която бяха приети промени в правилника на парламента. Според тях комисията за контрол над службите вече няма да се председателства на ротационен принцип. Причината е, че ръководството бе поето от Николай Дренчев от „Възраждане“, което от ДПС определиха като заплаха за националната сигурност.

Кой ще поеме поста сега все още не е ясно. Пеевски обясни, че все още не е коментирано, тъй като промените първо трябва да бъдат приети окончателно и от пленарната зала. Изненадващо обаче вътре бившият МВР министър Бойко Рашков се изказа срещу промените и нарече мотивите лъжи.

„Проследете досега дали тази комисия е свършила нещо реално, което е в полза на хората. Нищо не е свършила. Господин Рашков най-малко има да коментира, защото ерата на Рашков е на един мракобесен министър на МВР, който влачеше хора и ги извличаше от къщите им. Не искам да го коментирам, той има на много въпроси, на които да отговаря. Какво стана с неговия градинар?“, попита Пеевски.