Демерджиев атакува Рашков: Има сериозни притеснения за обществени поръчки в МВР

0
216
Иван Демерджиев

Служебният министър не казва кои са виновните – дясната ръка на Дамаджаната и нейните протежета в МВР

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев атакува по Би Ти Ви прехваленият Бойко Рашков. Войната между тях се разгаря със всеки изминал ден.

Още, когато разговаряхме с Рашков преди да встъпя като министър, той сподели за конфликт между него и зам.-министри в МВР, но не мисля, че такъв личен конфликт може да бъде повод за такава промяна в поведението му в рамките на 24 часа. Той се оплака от един инцидент, изпратихме патрул и за мен е изненада, че този диалог го водим през медиите. Рашков се оплака, че е подал сигнал в седмо районно , но според него е имало забавена реакция. Инцидентът касаеше влизане в дома на негови съседи. След което Рашков е проследил нарушителя. Аз поисках по най-бързия начин да му бъде съдействано, каза Демерджиев.

Демерджиев заяви, че ако Рашков дойде в МВР той ще му обясни за смените в системата.

Има сериозни притеснения за предопределяне на обществени поръчки, но това ще го обява, когато завършат проверките. Повечето поръчки, които касаят обезпечаването на МВР са забавени и нашата цел е да работим по тях”, допълни министърът. Според него Дамаджаната се поддавал на внушения от бездушни хора.

Необяснимо един министър да не знае къде се намират и къде живеят заместник-министрите но това е позицията на господин Рашков при встъпването си като министър при назначаването на политическия кабинет съм питал всеки един от хората къде се е настанил и изрично съм дал казал: Никой да не си позволява отклонения от законовите изисквания. Ако ме питате за нещо което се е случило след като аз съм стъпил, мога да дам подробни обяснения, но е несериозно министър, който твърди, че е допускал шест месеца заместника му да ползва неправомерно някакъв имот да има претенции към мен който съм стъпил вчера да проверя всичко това още със стъпването си, обяви Демерджиев. Той допълни, че по времето на Рашков в почивни бази на МВР вместо да отсядат служители, са използвани за други цели от външни лица. Подробно ще бъдат огласени тези информации, тече проверка – за частни нужди са ползвани. Има данни за определени обществени поръчки – забавени в сериозна степен. Затова е отстранена дамата, обяви служебният вътрешен министър. Става дума за шефката на Дирекция „Управление на собствеността и социални дейности“ в МВР,б.р., за която Демерджиев не споменава името.

Тя се казва Тина Тодорова, която идва в МВР с протекциите на дясната ръка на Рашков-зам.-министър Таня Райчева. Тодорова преди това е работила в Държавен Фонд „Земеделие“. По образование Тина Тодорова е строителен инженер – без управленски опит по линия на материално-техническото осигуряване на структурите на МВР. Райчева пък отговаряше именно за обществените поръчки. През март около Тодорова и Райчева избухна скандал заради забавяне на обществената поръчка за спешна доставка на нови униформи за „Гранична полиция“. Преди два месеца пак около Райчева и Тодоров стана нов скандал, след като се оказа, че полицейските автомобили нямат застроховки.Това са кадрите на Бойко Рашков, които щяха да се борят с корупцията, а всъщност май е станало обратното.