Румен Христов: Не сме свалили доверие от Александър Йорданов

0
213
Румен Христов Кадър: БТВ

Главният секретар на СДС Илия Лазаров този път е водещият кандидат в листата с ГЕРБ на предстоящите евроизбори

„Коалиционните взаимоотношения не са нещо лесно. Търсихме оптимизация на листите и мобилизация на привържениците на двете формации – ГЕРБ и СДС“, коментира в предаването „Лице в лице“ председателят на СДС Румен Христов.

„Отчитам факта на разместването в листите, че кмет на Монтана за седми пореден път е Златко Живков, който е от СДС. Аз ще направя всичко възможно да мобилизирам симпатизантите на СДС в избирателния район Монтана“, посочи той. Христов ще води листата на ГЕРБ-СДС на парламентарните избори в Монтана.

„Ще се опитаме да постигнем резултат за двама народни представители от многомандатни район. Това не е лесно. Лидерът ще мобилизира всички седесари, а останалите в листата, да мобилизират симпатизантите на ГЕРБ. Това ще е тест за СДС и ГЕРБ“, допълни Румен Христов.

Главният секретар на СДС Илия Лазаров този път е водещият кандидат на партията в листата с ГЕРБ на предстоящите евроизбори.

„Не сме свалили доверие от Александър Йорданов. Гласувахме доверие на Илия Лазаров. Нямам забележки към Александър Йорданов. Надявам се да останем в добри отношения“, каза председателят на СДС.

„Коалицията ни с ГЕРБ е на идеологическа основа. Тя излезе успешна. Националният ни съвет гласува единодушно тази коалиция да продължи“, коментира Христов.

Според него СДС намира диалог и с „Демократична България“.

„Споровете ни са за оперативното управление на страната. Когато нямаш опит, не можеш да искаш всичко да стане на твоето. Допускат се грешки. Можеше да бъдат по-обрани. „Продължаваме промяната“ има малко повече от 30 народни представители. Не е достатъчно да налагаш само своето виждане. Кабинетът беше доминиран от тях. Имаше двама министри от ДБ и един от ГЕРБ“, каза още председателят на СДС.