Русия гони единствения български журналист в Москва – кореспондента на БНР Ангел Григоров

0
304
Москва

Експулсирането е в „отговор на преследването от българските власти на журналиста от „Росийская газета“ в София Александър Гацак“

Руското външно министерство обяви, че отнема акредитацията и ще изгони от Русия единствения български журналист в Москва – кореспондента на БНР Ангел Григоров. Решението за това е в отговор на действията на България срещу руския кореспондент на „Росийская газета“ – Александър Гацак.

„В отговор на преследването от българските власти и привикването от спецслужбите на журналиста от „Росийская газета“ в София Александър Гацак и последвалото отнемане на неговата постоянна акредитация, сме принудени да предприемем реципрочни мерки по отношение на кореспондента на БНР в Москва Ангел Григоров. Наредено му е да предаде своята акредитация и да напусне Русия“, се казва в съобщението на руското Министерство на външните работи.

Ангел Григоров все още не е уведомен официално от властите в Москва, предаде БНТ.

Акредитацията на кореспондента на „Росийская газета“ беше отнета във вторник  Министерството на външните работи.

Още на следващия ден говорителката на руското МВнР Мария Захарова обяви изгонването на Гацак като „пореден незаконен ход на натовците“ и заяви, че Русия ще предприеме ответни мерки.