С измислени скандали ПП се опита да блокира избора на комисии в парламента

0
115
Снимка: НС

Набедиха служебното правителство, че наредило да им бъде взето председателското място на Радостин Василев в спортната комисия

С поредния измислен скандал партията на Кирил Петков и Асен Василев се опита да блокира избора на комисии в парламента.

Неочаквано, Комисията по младежта и спорта се превърна в „ябълка на раздора“ за разпределението на председатели на парламентарни комисии. „Продължаваме промяната“ обявиха, че им е открадната комисията, начело на която искали да сложат бившия спортен министър Радостин Василев, защото е „борец срещу корупцията“, пише Tribune.

Според ПП това се случвало, защото вчера са пуснали сигнал срещу служебния спортен министър Весела Лечева в КПКОНПИ за конфликт на интереси. Самата Лечева също е сезирала прокуратурата за неизгодни договори на министерството при управлението на Радостин Василев.

„Някой или кой снощи е звъннал на ГЕРБ и ДПС и са подправени протоколите както се бяхме разбрали“, заяви Кирил Петков. Асен Василев обяви, че са искали и Комисията по финанси, а са я взели ДПС. Хамид Хамид пък изчете мейл от Никола Минчев, от който става ясно, че „Промяната“ са заявили, че искат съвсем други комисии.

„Да припомня, че в предишния парламент опозицията нямаше и една комисия. А сега три дни се тръшкаха, че искат председател на НС. Сега вече 2 ни занимават коя комисия искат и коя не“, заяви от трибуната Делян Добрев от ГЕРБ.

Явор Божанков от БСП прие твърдението, че са взели спортната комисия от ПП и обяви, че няма да е изненадан, ако наистина е имало „обаждане“ от служебния кабинет на Радев.

„Не може служебен кабинет да се намесва в разпределението на комисиите. Важно е, всички искаме да разберем кой се е обадил“, каза Божанков.

В крайна сметка все пак изборът на комисии започна.