Само в Breaking.bg: Разследват бившите шефове на полицията заради незаконния арест на Борисов

0
763
Кирчев, Бойко Рашков, "Аз съм Наско" и мутрите на Божков в Хасково.

Има образувано досъдебно производство срещу Венцислав Кирчев и Ангел Дулев

Стефан Ташев

Двамата хасковски милиционери Венцислав Кирчев и Ангел Дулев, доверени лица на Асен Василев и човека на Васил Божков в Хасково с прозвището Ярето, се разследват за незаконния арест на лидера на опозицията Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова на 17 март м.г., научи Breaking.bg от свои източници. Срещу Кирчев, тогава директор на Националната полиция и Дулев, негов заместник има образувано досъдебно производство в Националната следствена служба-НСлС, твърдят източниците ни.

Ангел Дулев

Както Breaking.bg писа вчера при показните арести преди година, наредени от премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков, са извършени престъпления и нарушения на куп закони, НК и НПК. Планът за операцията по ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова е утвърден от директора на полицията Кирчев, направил по време на „промяната“ най-шеметната кариера в МВР от началник на полицейски участък в Черноочене до директор на полицията, а ръководител на акцията е Ангел Дулев, довлечен от Икономическа полиция в Хасково за зам.-директор на ГНДП от Кирчев.

Остава открит въпросът по това досъдебно производство има ли разследване срещу Кирил Петков, позволил си да привиква разследващи полицаи в кабинета си и да им дава разпореждания и Бойко Рашков, който е принудил подчинените му в МВР да извършват незаконни действия?