Начало ВОДЕЩИ НОВИНИ Шефът на пресслужбата на прокуратурата Веселин Иванов отрече да е заплашвал съдия...

Шефът на пресслужбата на прокуратурата Веселин Иванов отрече да е заплашвал съдия Цариградска

0
68
Снимка: фейсбук

Ръководителят на пресцентъра на Прокуратурата Веселин Иванов отговори във фейсбук на твърдението на съдия Владислава Цариградска, която по-рано днес пред NOVA съобщи, че той ѝ е отправял заплахи.

„Със страх и тъга установих, че името ми в последните два дни присъства в негативна конотация в поредица от интервюта на един конкретен български съдия“, коментира Иванов в своя Facebook профил. Той уточни, че изпитва страх по няколко причини, включително тази, че Цариградска е „издала присъда“ от ефира на медия.

„Тъга, защото моята личност се използва в опит за изкуствено генериране на напрежение и грозна атака срещу институцията Прокуратура на Република България. При това в момент, в който са предприети реални действия за прочистване и реформа на системата. Нещо, което се случва за първи път от повече от десетилетие“, пише Иванов.

Той посочва, че по никакъв начин с Дирекция „Публична комуникация“ не са били ангажирани с публикации, отнасящи се до Цариградска.

„Несериозно и дори отвъд рамките на разумното звучи, че като съдебен служител съм си позволил да отправям под каквато и да е форма заплаха към въпросния съдия, а и изобщо към магистрат или български гражданин“, категоричен е Иванов.