Скандал с фалшива листа за местния вот тресе ПП в Бургас

0
199
Снимка: ПП

Според ръководството на партията 15-и бил крайният срок за номинациите за общински съветници, а не 13-и

Скандал около листата на „Продължаваме промяната“ се заформи в Бургас, пише „24 часа“. Формацията се оказа с две подредби на кандидатите за общински съветници, което доведе до първи самотводи на номинирани.

В съобщените до медиите беше написано, че листата на ПП вече е подредена и в нея влизат по ред на номерата Мартин Кръстев, Дилян Георгиев, Дончо Златев, Красимир Калудов, Гергана Начева-Лазарова, Асен Пенев, Станислав Иванов, Петър Петров, Димена Калоянова, Христо Симеонов, Росен Топкаров, Мартин Хлебаров, Бисер Русимов, Марин Георгиев, Диан Дунев, Тодор Терзиев, Живко Стоянов, Мирослав Йорданов, Ивайло Данчев, Стоян Андонов.

По-късно обаче с второ съобщение до медиите се оказа, че първото е фалшиво и за окончателната подредба крайното решение ще се вземе от националия орган на партията.

Според ръководството на партията утре бил крайният срок за номинациите за общински съветници, а не 13 август, когато се провело неприсъствено събрание в Бургас, излъчило листата с тайно гласуване.

Според запознати трима от уж готовата листа вече са си направили самотвод, че се отказват от изборите, но още няма официално потвърждение от „Продължаваме промяната“.

Засега не е ясно дали в Бургас ПП-ДБ ще се явят заедно на изборите, след като двете формации си издигнаха поотделно кандидати за кметове.

За Промяната излиза депутатът Константин Бачийски, Димитър Найденов пък ще е човекът на Христо Иванов за Бургас. С него двамата преди три години дефилираха с лодка пред сараите на Доган в парк Росенец край Бургас.