Нинова преди балотажа: Аз доведох Радев на „Позитано“, той подкрепи ПП

0
625
Корнелия Нинова и Румен Радев Снимка: архив

Хората в БСП са умни, с глави на раменете си и те решават за кого да гласуват, коментира лидерката на социалистите

„Хората в БСП са умни, с глави на раменете си и те решават за кого да гласуват“. Това заяви лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова пред bTV в отговор на въпрос за кого ще гласува на втория тур на предстоящите президентски избори.

Макар ЦИК все още да не е потвърдила окончателно е ясно, че в неделя един срещу друг се изправят сегашният президент Румен Радев и проф. Анастас Герджиков.

„Аз го доведох на „Позитано“ преди 5 г. и си спомням съпротивата срещу него. Нищо драматично не се е случило между нас от това, което виждате публично. Може би имаме различни разбирания по някои въпроси. Аз не приех, когато президентът дойде в парламента и каза: „Вие тук сте статуквото, промяната е отвън на площада“, каза лидерът на БСП.

Нинова категорично не прие противопоставянето от страна на Румен Радев на партиите срещу гражданите и подчерта, че през последните 5 години е била категорична опозицията на управляващата партия ГЕРБ.

„Задкулисието около Борисов сега се премести в служебния кабинет. Партията, която спечели изборите, е президентска – на основание подкрепата на Радев към Кирил Петков. Той им помагаше с публичните си изяви и коментари“ заяви Нинова.

„Днес депозирах оставката си до членовете на БСП, черно на бяло – оставката е факт и връщане назад няма“, посочи Нинова. Тя уточни, че ще продължи да управлява партията до свикването на национален конгрес на партията.

Нинова определи като „рамков“ първия разговор с „Продължаваме промяната“. Лидерите на двете партии са обсъждали бъдещото коалиционно управление над час.