СОС отхвърли доклада за актуализация на бюджета на София

0
67
Снимка: архив

Съветниците не са се запознали с документа

Столичният общински съвет отхвърли доклада за актуализация на бюджета на Столичната община с мотива, че някои от общинските съветници не са се запознали в детайли с предложението.

Зам.-кметът по финанси Иван Василев е един от вносителите на този доклад. Пред журналисти той обясни, че в него са направени корекции в бюджета, за да може медицинските сестри в детските градини да получат своето достойно възнаграждение. По думите на Василев кметът на София Васил Терзиев е постигнал това, което много кметове и правителства не са могли да направят.

Общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС обясниха, че обещаните пари за медицинските служители в детските градини и яслите в столичното общинско здравеопазване не пристигат вече трети месец. На 24 април столичният кмет сключва колективен трудов договор, без да оповести, че парите все още не са постъпили, заяви Антон Хекимян. „Стигаме до юни, когато Терзиев иска от СОС да подкрепим доклад за промени в разходната и приходната част, с която да бъдат отпуснати 17 млн.лв. от бюджета на Столичната община“, посочи Хекимян.