В памет на убития служител на МВР: минута мълчание и включени сирени

0
37
Снимки: БНТ

По желание на родителите му младши инспектор Петър Бъчваров беше погребан в униформа на „Гранична полиция“

Точно в 12.00 часа служители на МВР излязоха пред сградите на полицейските дирекции в цялата страна и с включени сирени и едноминутно мълчание отдадоха почит на загиналия граничен полицай младши инспектор Петър Бъчваров.

В София полицаите излязоха пред СДВР, както и пред всички районни управления. загиналият полицай бе почетен във Варна, Бургас и други градове в страната.

Много близки, приятели и колеги на убития край границата младши инспектор Петър Бъчваров дойдоха в Елхово, за да си вземат последно сбогом на поклонението пред тленните му останки.

За проявен героизъм и смелост и за изключителни постижения в борбата с престъпността и опазването на реда, министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев присъди на Петър Бъчваров посмъртно Почетния знак на МВР.

Пред ковчега на убития полицай Демерджиев обеща, че ще направи всичко възможно извършителите на престъплението да получат възможно най-тежко наказание, както и да се подобри сигурността на служителите, които охраняват границата ни.

Иван Демерджиев прочете и съболезнователен адрес от президента Румен Радев.

Освен вътрешния министър, да се поклонят пред паметта на убития полицай в Елхово дойдоха още главният секретар на МВР Петър Тодоров и директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Росица Димитрова.

По желание на родителите му младши инспектор Петър Бъчваров беше погребан в униформа на „Гранична полиция“. Днес в Елхово е ден на траур в памет на загиналия граничар.