В предградието на Кейптаун, където е живял Къро, къщите са по 1 млн. евро /видео/

0
537
Снимка и видео: Ютуб/DustBugs Travel

МВнР: Чака се официално потвърждение от властите в РЮА за убийството

Кварталът, в който е живял Къро в Кейптаун – Констанция, е бил доста луксозен. Това става ясно от ютюб видео, представящо района.

Къщите в него са с по 5-6 спални и струват около 20 млн. ранда, което се равнява на около 1 млн. евро.

Констанция се намира на около 15 километра южно от центъра на Кейптаун. Смята се за едно от най-престижните предградия в Южна Африка. Кварталът е семейно ориентиран и е известен с винопроизводството си.

“Посолството на Република България в Република Южна Африка информира за убийство на четирима души в Кейптаун, за които се предполага, че са български граждани. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

“До този момент официална информация от съответните власти в страната на акредитация не е получена в българското задгранично представителство, което е установило и поддържа оперативен контакт с компетентните органи и служби”, казват от МВнР.

“Посолството на Република България в Република Южна Африка търси информация по официален ред от властите в държавата и веднага след постъпването й ще я предаде на компетентните власти в България. Всяка постъпваща от посолството ни в Република Южна Африка информация се предава в оперативен порядък на Министерството на вътрешните работи по компетентност”, се казва още в съобщението.