Във второ изявление за деня Пеевски нарече Христо Иванов „сладка куртизанка“

0
167
Делян Пеевски

За Христо Иванов хората от ДПС са второ качество. Това трябва да приключи, заяви председателят на ПГ на ДПС

„Христо, като го гледам, е от най-древната професия. Просто една сладка куртизанка“, каза председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски пред медиите в парламента по адрес на Христо Иванов. Изказването му е второ за деня, както стана и вчера.

Според Пеевски Христо Иванов винаги е пречил ДПС да бъде с демократичната общност.

„Не може един човек да иска да изолира една партия и едни хора. За Христо Иванов хората от ДПС са второ качество. Това трябва да приключи. Хората от ДПС са български граждани и са равни с всички хора и те имат своето представителство в наше лице, затова са ни изпратили тук. Да не принизява нещата, че проблемите му са с Пеевски. Пеевски го нямаше няколко парламента. Защо тези хора не кореспондираха с ДПС, а натискаха с лъжи и мазане ДПС в ъгъла“, попита той.

Председателят на ПГ на ДПС отбеляза още, че Христо Иванов е „един малък сладък слуга на българската олигархия, който тича по офиси“. „Аз съм му виждал на телефона кой му е номерът на бързото набиране, номера на най-големия олигарх. Нека той да дойде да каже кой е. Неговият чичко шеф, който го командва и го привиква на една близка улица тук. Христо няма собствена воля, виждам, че това го боли. Той обича да ходи по офиси, да се вози по колите им“, коментира Пеевски.

Той увери, че Христо Иванов няма да овладее прокуратурата, КПКОНПИ, нито регулаторите, както и че България ще бъде свободна от олигархията и това ще го направи ДПС.