Висок риск от градушки днес и утре

0
72
Снимка: Метео Балканс

Локални валежи с гръмотевици в поредицата почивни дни

Времето около Деня на светите братя Кирил и Методий ще остане с висок риск от градушки. Първата линия от бури вече премина над Западна България късно снощи и през нощта. Светлата част на сряда ще е с динамична облачност. До обяд слънцето ще е по-щедро, с изолирани валежи с гръмотевици в Североизтока. След това, над западните и централните райони, ще се оформят гръмотевични валежи – кратки, но интензивни, с резки пориви на вятъра и потенциал за градушка, съобщава Нова.

През нощта кратки валежи с гръмотевици ще паднат над Дунавската равнина. След временно утихване, в четвъртък отново ще вали в часовете следобед и вечерта. Пролетните бури ще засегнат в по-малка степен Западна и в по-голяма – Централна България.

Поредицата от три почивни дни ще е слънчева, с временни следобедни увеличения на облачността над Югозападна България. Там ще има кратки пролетни валежи с гръмотевици.

Температурите до края на седмицата ще са без съществени аномалии – следобедните показания на термометрите ще се движат между 22 и 27 градуса. С 2-3 градуса по-хладен ще е четвъртъкът, особено в районите с по-продължителен валеж.