Война на сайтове: ДПС се разцепи и в интернет

0
317
Снимки: БНТ

Часове след като на официалната страница на ДПС изчезна разделът с информацията за ръководството на партията, в мрежата се появи алтернативен сайт

Война на сайтове – часове след като на официалната страница на ДПС изчезна разделът с информацията за ръководството на партията, в мрежата се появи алтернативен сайт. Докато на оригиналния фокусът на заглавната страница е върху Ахмед Доган, на алтернативния основно присъства информация за Делян Пеевски.

Почти идентични, но не съвсем. Новият алтернативен сайт копира съдържанието и структурата на официалния, с едно изключение – на основната страница героят е Пеевски.

Тази сутрин познатият сайт на ДПС dps.bg осъмна без доскоро публикуваните там новини за дейността на председателя, за чиято оставка призовава Доган. Вместо това видим е неговият призив.

И на двата сайта в разделите „Председател“, „Централен съвет“ и „Централно оперативно бюро“ на ДПС тъжно човече казва, че страниците не съществуват.

Интересно е, че домейнът на алтернативния сайт dpsbg.eu е бил засечен за пръв път от безплатния цифров архив на интернет Wayback machine още през януари тази година.

 

Разделението в партията може да се проследи и през имейлите, които достигаха до медиите в последните дни от двата лагера на ДПС.

Доган и депутатите зад него изпращаха съобщенията си през два имейла „DPS Dogan“ dogandps@gmail.com и „DPS 17“ dps17.press@gmail.com. Екипът на Делян Пеевски използва „Presscentar Dps“ presscentar.dps@gmail.com.

Източник: БНТ