ВСС избра Минчо Танев за временен шеф на съда в Царево

0
16
Снимка: архив

Съдийската колегия почете с едноминутно мълчание паметта на съдия Мария Москова и на всички жертви на наводнението в Царево

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет определи Минчо Танев за временно изпълняващ функциите „административен ръководител“ на Районния съд в Царево.

След смъртта на досегашния председател Мария Москова, която загина заедно с дъщеря си д-р Даниела Йорданова при потопа в Царево, съдийската колегия на ВСС трябваше да определи временно и.ф. „административен ръководител“ на Районния съд в града до провеждане на конкурс за избор на нов административен ръководител. Мария Москова и Минчо Танев бяха единствените съдии в съда в Царево.

Това беше и единствената точка в дневния ред на съдийската колегия, след като беше събран кворум. На заседанието присъстваха 10 от членовете на Прокурорската колегия на ВСС, като това е първото им заседание след лятната почивка, предаде БГНЕС.

Съдийската колегия почете с едноминутно мълчание паметта на съдия Мария Москова и на всички жертви на наводнението в Царево.