Загиналият 21-годишен шофьор при жестоката катастрофа в Пловдив е син на служителка в КАТ

0
265
Кристиан Екмекчиян Снимка: фейсбук

Все още не е ясно дали той е бил под влияние на алкохол или наркотици

Двама младежи загинаха при тежка катастрофа тази нощ в центъра на Пловдив. С опасност за живота са още 22-годишни момче и момиче, които са пътували в колата. Катастрофата е станала около 3:30 часа тази нощ. Все още не са обявили чия собственост е колата със софийска регистрация.

Кристиан Екмекчиян е загиналият 21-годишен шофьор, който тази нощ се разби с джип „Рейндж Ровър“ на бул. „Руски“ в Пловдив. Той е син на служителка на КАТ от отдел “Регистрации“, съобщи „Фокус“

Джипът е идвал от Централна гара и преди кръстовището с бул. „6-ти септември“ навлязъл в разделителната ивица между двете ленти, блъснал се е последователно в няколко чинара, които са между платната. При удара колата се е разцепила на две като предната част се е врязала в едно от дърветата, а задната е изхвърчала на пътното платно.

21-годишният водач, който е загинал на място, има шофьорска книжка от три години. По първоначална информация има предишни провинения на пътя. Пристигналият на място на катастрофата медицински екип е констатирал смъртта му, както и на 20-годишното момиче, което е пътувало до него. По всяка вероятност те са се движили с много висока скорост по правия булевард, защото колата е неузнаваема.

В болница с опасност за живота са откарани още 22-годишни момче и момиче, които са били на задната седалка. След оказаната им първа помощ, и двамата са настанени във Втора клиника по хирургия в тежко състояние, като момичето е с по-сериозни наранявания. Все още няма информация дали шофьорът е бил под влияние на алкохол или наркотици.

Заради инцидента движението беше спряно за часове и в двете посоки по бул. „Руски“, в отсечката между ул. „Преслав“ и бул. „6-ти септември“. Междувременно спешна медицинска помощ е оказана и на сериозно пострадал пожарникар, който при спасителната акция е бил ударен от клон на дърво. 56-годишният пожарникар е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология.

По случая е образувано досъдебно производство, разследват се причините, довели до тежкия инцидент.

Източник: БНТ