Дават още пари на полицаите, но срещу добра работа

Профсъюзите благодариха на министъра за бързото изплащане на парите за дрехи

0
122
пари
МВР и синдикатите се разбраха за допълните пари за полицаите. СНИМКА: МВР

До петък синдикатите в МВР трябват да дадат становища за допълнителното стимулиране

Ръководството на МВР и синдикатите се споразумяха до утре синдикалните организации да представят своите становища по предложени промени в Наредбата за размера за допълнителните възнаграждения за постигнати резултати на служителите. На днешния Съвет за социално партньорство присъства министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Това съобщиха от МВР.

Ръководството на министерството предложи на синдикатите да обсъдят и постигнат споразумение преди 28 юли /петък/ , когато е крайният срок министърът да издаде своята заповед за изплащане на допълнителните парични възнаграждения за постигнати резултати.

 

Предвижда се сумите за първия отчетен период да бъдат изплатени през месец август. Министър Валентин Радев заяви, че разчита на синдикатите за това, че познават детайлите и държи заедно да вземат най-справедливото решение за стимулиране на служителите.

Синдикатите се ангажираха в срок до утре да изпратят своите писмени становища.
Борете се за по-високи доходи, но нека го правим заедно, призова министър Радев. Той отново помоли да не се манипулира процесът на диалог помежду им и напомни, че от пет проведени заседания на Съвет за социално партньорство в МВР лично е присъствал на три от тях.

Председателят на Съвета зам.-министър Стефан Балабанов изрази своята изненада от изпратена от синдикатите нотариална покана за среща и заяви, че никога в историята на МВР не се е водил така дебат. Той увери, че складовете са обезпечени със заявените от съответните дирекции униформи и за ръководството на вътрешното министерство е важно да получат знак, че вървят в правилната посока. Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов отбеляза светкавичните действия на ръководството за изплащане на паричната равностойност на полагащите се дрехи на служителите и допълни, че очаква развитие и по другите поставени от синдикалистите наболели въпроси.