Журналисти съдят Мая Манолова за 500 000 лева

0
1440
Мая Манолова Снимки: БНР

Агенция „ПИК“ завежда дела срещу нея за оклеветяване

Журналистите от Агенция „ПИК“ завеждат дела срещу бившия омбудсман Мая Манолова, съобщиха от агенцията в съобщение до медиите. Ето какво пишат още от „ПИК“:

Във връзка с опити за натиск от страна на Мая Манолова върху свободни медии в България и заплахи срещу свободата на словото, изпращаме следното изявление:

„ПИК нюз“, издател на агенция ПИК, завежда серия от дела срещу физическото лице Мая Божидарова Манолова – Найденова на обща стойност 500 000 лв.

Инкриминираният период обхваща нейни медийни изявления и действия от 2019 – 2021 г.

Претенцията е за уронване на доброто име на медията, оклеветяване, нанасяне на материални и морални щети, осуетяване на рекламни договори и бизнес сделки, пропуснати ползи в рамките на стотици хиляди левове.

Сумата, която определи съдът, ще бъде дарена на домове за възрастни и умствено изостанали хора.

Възрастните хора не трябва да остаряват като Мая Манолова. Трябва да се остарява красиво, достойно, като катедрала, а не като бардак. Мястото на една почтена българска баба не е на Околовръстното или в офиса на Васил Божков, а с книжка приказки в ръка край бебешката количка на внуците.

Агенцията ПИК няма повече да позволява на Мая Божидарова Манолова – Найденова да упражнява върху нас неудовлетворения си сексуален комплекс от Бойко Борисов.

Сексуалните страдания на Мая Манолова са проблем на съпруга й Ангел Найденов, не на агенция ПИК.

Време е този пошъл сюжет да излезе от публичността и медиите и да бъде регулиран в съдебна зала. Където ще се извадят всички факти и обстоятелства, прикривани години наред от общественото внимание.

Адвокатите на ПИК в момента систематизира съставомерните деяния на Мая Манолова спрямо медията ни и скоро ще приключат с оформянето на исковите молби. Когато това се случи, исковете ще бъдат публикувани в целостта им.

„ПИК НЮЗ“ ЕООД