Изведоха Полфрийман от затвора

0
27
Извеждат Полфрийман от затвора. Снимка: архив

Той няма валидни документи за самоличност и бе предаден на Дирекция „Миграция“, ще го настанят в центъра за чужденци в Бусманци

 

Убиецът на българския студент Андрей Монов – Джок Полфрийман, беше освободен от затвора днес към 15.40 часа и изведен с кола на дирекция „Миграция“ към МВР, съобщиха от Министерството на правосъдието. Тъй като няма документи за самоличност, той ще бъде настанен в Центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци.

На излизане от затвора той изкрещя: „Благодаря на Десислав Трайков, заместник-началника на затвора“. От Дирекция „миграция“ не разрешиха Полфрийман да говори с медиите.

В четвъртък състав на Апелативния съд в София реши, че убиецът трябва да бъде освободен предсрочно, а решението предизвика гняв и възмущение в публичното пространство.

Премиерът Бойко Борисов отказа да коментира решението на съда. „За разлика от другите политически сили, аз съм премиер и не мога да си позволя да коментирам решения на българския съд и никога не съм го правил. Всички знаем какъв е отговорът, но аз не мога да си позволя да го кажа”, заяви Борисов.