След 14 години петима бивши полицаи влизат в затвора за убийството на Чората

Това е политическо, а не съдебно решение, обяви един от осъдените Мирослав Писов

0
411
чората
Осъдените полицаи за смъртта на Чората.

Върховният касационен съд постанови по 7 години за петима

Върховният касационен съд е издал окончателни присъди от по 7 години затвор за петимата полицаи, обвинени за смъртта на благоевградчанина Ангел Димитров-Чората, който почина при задържане на 10 ноември 2005 г., съобщава Нова телевизия.

Според информацията наказания са получили петимата, участвали в акцията – Мирослав Писов, Георги Калинков, Янко Грахофски, Иво Иванов и Борис Механджийски. Осъдените са издирвани, за да изтърпят наказанието си.

Решението на Върховния касационен съд не е съдебно, а политическо, заяви предаването „Събуди се“ Мирослав Писов – един от полицаите, осъдени за смъртта на Чората.

Ние никога не сме се крили, подчерта Писов. И разказа, че в петък полицаи го търсили на адрес, на който не живее от 20 години.

Това решение е и срещу 17 български професори, които в годините постановиха, че смъртта на това лице не е свързана със задържането му, каза още бившият заместник-шеф на БОП-Благоевград.

Истината е, че го убиха, каза Весела Георгиева, леля на Ангел Димитров. През всичките 14 години бяхме свидетели как една заинтересована прослойка манипулира съдбата на хората. Почерниха ни живота, преобърнаха го, заяви тя.