„Килърите“ събирали пари от затвора за убийство на прокурор и бивш антимафиот

Член на бандата търсел спешно 70 000 евро

0
205
килърите
Ася Петрова

Мишените-Бившият шеф на «Антитерор» в ГДБОП Валентин Цоновски и прокурорката Ася Петрова

Член на бандата на „Килърите” прави опити да събере крупна сума, за да отмъсти на замесени в разследването срещу извършителите на поръчкови убийства. Това заяви зам. главният прокурор Ася Петрова, която беше и обвинител по делото, съобщава bTV.

От думите й стана ясно, че един от тримата, осъдени на доживотен затвор без право на замяна (Петър Стоянов – Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов – Кеца) е търсел спешно 70 000 евро. „Говоря за информация, която е буквално отпреди месец. По мой източник тази сума се търси с цел отмъщение, спрямо лица, свързани с делото”, заяви Петрова, която допълни, че знае всичко това от човек, който е говорил с осъдения. Тя посочи, че знае за две по-стари заплахи срещу бившия шеф на „Антитерор” в ГДБОП Валентин Цоновски, а в медиите като потенциални мишени се сочат и тя, както и свидетеля Боян Джамалов.

Разстреляният в София търновски бизнесмен Петър Христов имаше роля в операциите „Килърите” и „Наглите” и имаше твърдения, че покушението е отмъщение, поръчано от затвора и което може да застигне още хора. „Вярвам, че службите работят по този сигнал. Би трябвало да работят”, каза Петрова.