МВР се размърда, проверява полицията в Своге заради Горския Росен

Униформените не искали да "притесняват" издирвания Ангелов

0
199
росен ангелов
Вилата на Росен Горския в Луково, където той си е живял преспокойно, нищо че е издирван 8 години.

След две години мотаене, жалбите на обраните в Луково станаха много важни изведнъж

Стефан Ташев

След едноседмичната драма с шесторния убиец от Нови Искър Росен Ангелов, наричан Горския човек, МВР най-сетне се размърда и започна проверка на полицията в Своге. Поводът е публикация в Breaking.bg от миналата неделя.

Тогава Бойко Бошнаков, който има вила над село Луково се оплака пред сайта, че семейството му е подавало няколко жалби за кражби от домовете им в РУП-Своге. Основен заподозрян според тях е бил именно Росен Ангелов, който според МВР живеел незаконно във вила в района. Това става преди 2 години.

Пристигналият на място полицай от Своге поговорил любезно с Горския човек и си тръгнал с обяснението, че няма право да го „притеснява“. Нищо, че Ангелов се оказа издирван от 8 години заради влязла в сила присъда за блудство с дете.

И две години никой не е обръщал внимание на жалбите на собствениците на вили в Луково.

Вчера полицаи от ОДМВР-София са се свързали спешно с Бошнаков по повод жалбите му, съобщи самият той пред Breaking.bg. Дошли са «на крака» в София, за да го разпитат.

Вчера на пресконференцията на прокуратурата и МВР зам.-главният прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов не отговори на въпрос на BtV ще се прави ли проверка на действията на полицията в Своге.