Неуредени финансови взаимоотношения са причината за убийството в Стара Загора

0
25
полиция
Снимка: архив

Жертвата и убиеца са работили заедно от години

Финансови взаимоотношения е най-вероятната причина за стрелбата снощи в Стара Загора, при която беше убит мъж на около 40 години, съобщава Дарик.

Между стрелеца и убития е имало връзка, те са се познавали добре, а убитият е работил за фирмата за бързи кредити, в чийто офис стана убийството, обясниха от прокуратурата.

Жертвата е криминално проявен, осъждан, името му се свързва с наркоразпространение в района. В него криминалистите са открили нож, но на този етап не е ясно дали е бил използван.

Задържан за 24 часа е мъжът, който е възпроизвел фаталния изстрел. Той не е криминално проявен и до момента не е дал показания. Предстои в рамките на деня да бъде привлечен под наказателна отговорност и да му бъда поискана по-строга мярка за задържане.

Образувано е досъдебно производство по чл. 115 от НК, а законът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Към момента е известно още, че оръжието, с което е произведен фаталния изстрел, е законно притежавано.

Снощи около 17:20 часа на тел. 112 е подаден сигнал за изстрели. На място-офис за бързи кредити в централната част на Стара Загора, е открит труп на мъж. Между жертвата и стрелеца възникнал спор, а малко по-късно се стигнало и до стрелбата с фаталния изход.

Стрелецът се предал доброволно. Убитият е познат с прякора Стамбето, от години е работил за фирмата, в която стана инцидента. В офиса е имало и други хора, но не е имало опасност за тях.

През цялата нощ на мястото са извършени огледи и разпити на свидетели, те ще продължат и през днешния ден. Разследването е под ръководството на Окръжна прокуратура Стара Загора.