Откриха запален автомобила, с който е отвлечен Златков-младши

Не е изключено също похитителите да са инсценирали полицейска акция

0
94
банкомат
Валентин Радев

Все още не е искан откуп за 25-годишният Адриан, съобщи вътрешният министър Радев

Автомобилът, с който се предполага, че е отвлечен 25-годишният син на собственика на „Софавто”, е открит опожарен в близост до Герман. По първоначална информация става въпрос за автомобил „Шкода”, това съобщи по Би Ти Ви вътрешният министър Валентин Радев. Той обаче обясни, че нямат информация за искан откуп от семейството на Адриан.

От източници на Би Ти Ви автомобилът е бил запален още преди Тони Златков, бащата на Адриан, да подаде сигнал за изчезването му. Не е изключено също похитителите да са инсценирали полицейска акция или катастрофа, като по този начин да са извели Адриан от личния му автомобил – схема, позната и от други организирани престъпни групи, свързани с отвличания.След като автомобилът е бил запален, вероятно похитителите са се прехвърлили на друго превозно средство и са избягали.

Министър Радев припомни, че пикът на отвличания е през 2008-9, последните 4-5 години този феномен го няма. Става дума за тежко криминално престъпление, работим с прокуратурата,  лично под ръководството на главния прокурор.