Само в Breaking.bg: Бившият шеф на полицията Кирчев подаде молба за напускане от МВР, Кокорчо ще го прави депутат от „промяната“

0
428
Венцислав Кирчев

Хасковският милиционер влезе в историята с некадърния арест на Бойко Борисов

Бившият шеф на Националната полиция Венцислав Кирчев, освободен от поста миналата седмица от служебния министър Демерджиев е подал молба за напускане на системата, научи Breaking.bg. Хасковският милиционер, заедно със заместника му Дулев, се прочуха с некадърния арест на лидера на опозицията Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Те бяха изпратили служители на ГНДП в кабинета на Кирил Петков, за да бъдат инструктирани от премиера за арестите.

Кирчев е доверено лице на Асен Василев-Кокорчо, който го издигна от шеф на РПУ-Черноочене, първо за директор на ОДМВР-Хасково, а после и за шеф на полицията. Демерджиев го освободи от поста заради слаби резултати, но го преназничи в звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи, обаче директорската му заплата остана. Според запознати Кирчев бърза да напусне МВР, защото Кокорчо искал да го сложи на избираемо място в листите за депутати от „промяната“.