Полицай арестуван за грабеж, отново задържан за рекет в Раковски

Стефан Модев бе върнат на работа от съда

0
250
австриец
Беглецът е хванат на ГКПП-Дуранкулак.

Заедно с него в ареста са шефа на полицията в Раковски и още един офицер

Шефът на полицията в град Раковски Георги Илиев е задържан за изнудване, заедно с още двама офицери от местното РПУ.

Операцията е на Дирекция „Вътрешна сигурност“-МВР. Един от задържаните е Стефан Модев, станал известен през юни миналата година.

Тогава заедно с колегата му Петър Атанасов бяха арестувани пак при акция на „Вътрешна сигурност“ за извършване на въоръжен грабеж на бус с контрабандни цигари в Пловдив. Грабежът на буса на бизнесмена Еркан Хаков е станал на 27 май 2017 г. На Кукленско шосе. Двамата полицаи се направили на катаджии, за да спрат колата. Вързали шофьора със свински опашки и отмъкнали 75 мастербокса цигари, скрити в тайник.

След ареста на Модев и Атанасов срещу тях в МВР започна дисциплинарно производство.

Модев отказал да даде писмени обяснения, а когато констатациите на съответната комисия в МВР му били предявени, той обявил, че не е извършил описаните нарушения. Въпреки това на 6 ноември 2017 г. Модев е уволнен за нарушаване на Етичния кодекс на вътрешното министерство и за уронване на престижа на полицията, защото случаят е подробно описан в медиите.

Модев атакувал в съда заповедта за освобождаването си от длъжност и на 13 февруари съдът се произнася в негова полза, защото изброените в документа нарушения съвпадат напълно с престъпленията, в които е обвинен.

Сега Модев отново е в ареста, заедно с началника си Илиев заради изнудване на местен бизнесмен. Очаква се утре Окръжна прокуратура-Пловдив да обяви подробности по акцията.