Софийска районна прокуратура поиска арест за Спас от Кочериново

Предстои освобождаването му от затвора

0
68
спас
Фалшивият Александър от Фейсбук (вляво) и истинският Спас.

Срещу него има две разследвания за измами

Софийска районна прокуратура припомня, че към момента Спас Василев, добил известност в социалните мрежи с името „Александър Николов“, изтърпява наложеното му наказание „лишаване от свобода“ за срок от седем месеца, за извършена от него измама.

В Софийска районна прокуратура са налице още две досъдебни производства за измами срещу Спас Димитров Василев, разследването по които не е приключило.

По едно от тях вчера – на 08.05.2018 г., е изготвено постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение по чл. 210, ал. 1, т. 5, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 НК (измама в големи размери, извършена в условията на продължавано престъпление – с шест отделни деяния).

Василев е обвинен в това, че е заблудил девет лица, че ще им осигури закупуването на изгодни самолетни билети, което впоследствие не е изпълнил. Той е обвинен и за това, че е възбудил заблуждение у управителя на дружество „А.“ ООД – с предмет на дейност – туристическа и туроператорска дейност, че е представител на фирма „Еспас Медия“ ООД и че служители на дружеството пътуват много и често по различни дестинации в Европа и света и искат да ползват услугите на „А.“ ООД за закупуване на самолетни билети и хотелско настаняване. С действията си, Василев е причинил на пострадалите имотна вреда в общ размер почти 37 500 лв.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, както и поради обстоятелството, че предстои освобождаване на Василев от затвора, поради изтърпяване на наложеното му наказание „лишаване от свобода“, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС днес – на 09.05.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.