Спешна среща в Министерски съвет заради катастрофите

Пращат повече полиция в "Триъгълника на смъртта"

0
201
правителството
Министерският съвет

При премиерът Борисов се събират министрите на вътрешните работи, на транспорта, на регионалното развитие, КАТ, АПИ и ДАИ

Заради тежките пътни инциденти с много жертви от последните дни премиерът Бойко Борисов свика спешно съвещание в Министерски съвет.

В 13 часа министър-председателят е наредил отговорните органи да дойдат на среща при него в Министерски съвет. На извънредното съвещание ще присъстват министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на транспорта Ивайло Московски и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

В обсъжданията ще участват още главният секретар на МВР Младен Маринов, директорът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски, както и представители на ДАИ и АПИ.

Премиерът лично е пололил вътрешния министър Валентин Радев да вземе мерки, за да не се достига отново до трагедии. По-рано бе съобщено, че една от мерките ще е засилване на присъствието на пътни полицаи и светлинна сигнализация на патрулите.

Разпореден е и анализ за причините на пътните инциденти в района от последните 24 часа. Припомняме, че само в рамките на два дни три тежки катастрофи край Ловеч загинаха 11 души.

Първата катастрофа бе в петък по обед между пътнически бус и камион край Микре. При сблъсъка починаха 9 души, а други 19 бяха ранени. Вчера сутринта при инцидент край Сопот загина един човек, а привечер до с. Български извор жена загуби живота си в катастрофа.