Три банкомата разбити в София и страната

Удариха машината за пари и в град Баня, Карловско

0
61
банкомат
Бандата отмъкна едва 9000 от взривения банкомат в Сепарева баня

Единият, в столичния кв. „Левски“, се оказал празен

 

Два банкомата са взривени в София тази нощ. Полицията е изпратила екипи, които са се заели със случаите от тази нощ, към момента няма информация за откраднатите суми. 

Столични полицаи разследват двата случая на взривени АТМ устройства. Днес в 3 и 15 часа в полицията е получен сигнал за взривен банкомат в ж. к. „Левски“, а около час по-късно е съобщено за същото престъпление, извършено в Банкя.

Към адресите незабавно са насочени полицейски екипи, извършени са огледи. По първоначална информация, няма данни за пострадали хора, щетите са материални. Процесуално-следствените действия продължават в рамките на образуваните досъдебни производства, съобщават от МВР. За ужас на нападателите обаче банкоматът в кв. „Левски“ се оказал без пари и те са си тръгнали с празни ръце.

Според неофициална информация в другия ударен банкомат в Банкя е имало пари, но точното сума се уточнява. И двете машини са взривени по идентичен начин и почерк-със сгъстен въздух и се предполага, че извършителите са едни и същи.

В последните два месеца имаше няколко случая със взривени банкомати, основно в София.Тогава бяха разбити устройства в кварталите „Младост“ и „Дружба„.

Общата сума, задигната от тях, се изчисляваше на над 130 хил. лева, а извършителите и до днес не са задържани. 

Пред журналисти на 5 октомври говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни, че според анализа на криминалистите са налице определени типични действия.

Възможно това да са една и съща група от хора, която напоследък извършва сходни престъпления. „Най-малкото защото е използван сходен метод на взривяване – вероятно с газ„, коментира тогава Арнаудова.

Пак тази нощ е направен опит да бъде ограбен и банкомат в кметството на град Баня, Карловско. Неизвестни нападатели разбили около 2,40 ч входната врата на кметството. След което опитали да разбият и намиращият се вътре банкомат. Задействала се е сигнално-охранителна техника и това може да е подплашило нападателите, предполагат от полицията.