Шефът на Движение „Русофили“ Николай Малинов също е арестуван за шпионаж

0
1159
Николай Малинов е обвинен в шпионаж в полза на Русия

Разпитват и други членове на движението

Председателят на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов също е арестуван днес за шпионаж. Това съобщава „24 часа“. В ареста днес е задържан и бившият главен редактор на „Дума“ и секретар на русофилското движение Юрий Борисов. Той също има обвинение за шпионаж. Според запознати домът на Малинов е бил обискиран тази сутрин от ДАНС.

Информацията за техните арести е от зам.-председателя на НД „Русофили“ Владимир Чучуев. Според него рано сутринта в специализираната прокуратура е била извикана в качеството си на свидетел главният секретар на движението Кристина Иванова. За разпити са били привикани още зам.-председателят на „Русофили“ Милен Чакъров, почетният председател Енчо Москов, проф. Ваня Добрева, член на НС на БСП, други членове на Изпълнителното бюро на организацията.

Все още не е ясно дали на Малинов и Чакъров са повдигнати обвинения. Вътрешният министър Младен Маринов отказа да коментира арестите пред БНТ като заяви, че тече акция на ДАНС и Спецпрокуратурата, но подробности ще бъдат дадени утре.