Две деца ранени леко в катастрофа с училищен автобус

Инцидентът станал на пътя между селата Пиперково и Джюлюница

0
43
ученици
Снимка: архив

Микробус ударил челно буса с децата

Катастрофа между училищен автобус и микробус е станала между селата Пиперково и Джулюница в област Русе, става ясно от съобщение на МВР. Няма сериозно пострадали при инцидента. Две деца са леко ранени, съобщава Нова телевизия. Те, както и 20-годишен пътник от микробуса са откарани за преглед в болница.

Сигнал за пътния инцидент е подаден около 14, 30 часа. По първоначални данни по пътя между селата Пиперково и Джулюница микробус „Форд Транзит“, управляван от 20-годишен водач, навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно с ученически автобус „Ситроен“, управляван от 62-годишен мъж. Автобусът е превозвал ученици от учебно заведение в Бяла.

Веднага към мястото са изпратени екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ. Екипът на Спешна помощ е откарал две момичета за преглед в болнично заведение, както и 20-годишен пътник от микробуса, който е с чуждестранна регистрация. Пострадалите деца – на 15 и 17 години, са с охлузни рани, няма опасност за живота им.

Местопроизшествието е запазено от полицията. Предстои изясняване на причините и обстоятелствата, при които е възникнало пътно-транспортното произшествие.