Задържаха турския тираджия, убил семейството на „Тракия“

Алкохолната му проба е отрицателна

0
91
тираджия
Семейството бе премазано на "Тракия".

С постановление на прокурор остава в ареста за 72 часа

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на шофьора на тежкотоварния автомобил, участвал в произшествието, за това, че на 28.05.2018 г., на автомагистрала „Тракия”, е нарушил правилата за движение и е причинил смъртта на двама души, като случаят е особено тежък – престъпление по чл. 343, ал.3, б. б, вр. ал.1, вр. чл. 342, ал.1 от НК, съобщиха от държавното обвинение.

Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено в съда искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да управлява МПС.

По делото се разпитват свидетели, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи, като последната следва да даде заключение за конкретната причина за настъпване на произшествието. Обвиняемият е бил тестван на място за алкохол с техническо средство, като пробата е била отрицателна. Взета му е кръвна проба, която се изследва за наркотични вещества.

Разследването продължава.