Заловиха убиеца на 7-годишното дете

0
249
Снимка: архив

Беглецът Мартин Трифонов е прострелян в крака

Предполагаемият извършител на убийството на седемгодишно момиче край Сливен е задържан след преследване с полицията, съобщава БНР. По информация на „Хоризонт“ при преследването мъжът е бил прострелян в краката. Няма опасност за живота му, съобщават източници от МВР. Очаква се малко по-късно от министерството да дадат подробна информация за задържането на 21-годишния мъж.

Полицейското присъствие в село Сотиря, в чиито покрайнини детето беше открито с множество травми по тялото, остава засилено. Момичето е прието е в Спешна помощ около 14.00 часа в четвъртък, но в следствие на раните си е починало.

Към момента Мартин Трифонов е единственият заподозрян за убийството, заяви по-рано главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. Той е криминално проявен, лежал е за блудство в затвора.

Саможив човек, асоциален тип. Семейството му е в много тежко материално положение. Не разполага с финансови средства. Няма работа. Не е завършил образованието си. Такъв тип човек е“.

Всички налични сили на полицията бяха включени в издирването на Мартин Трифонов, използван беше и хеликоптер с термокамера.

По първоначална информация заподозреният е пиел пред магазина в селото, детето е отишло да си купи сладолед. Вероятно младежът е проследил жертвата си. Според полицията Трифонов е извършител на множество кражби във вилната зона в района.

По думите на Димчо Георгиев, кмет на Сотиря, Мартин е „затворен и некомуникиращ с хората човек“.

Момиченцето е живеело с баба си, родителите му работят зад граница. Детето е посещавало местната детска градина, която през август е в летен отпуск.