И Будимир Куйович иска да излезе предсрочно от затвора

Заради него избухна скандала в МВР

0
324
затвор
Будимир Куйович

Черногорският наркобос, който твърдеше, че е плащал на Румен Петков, излежа 16-годишна присъда

Черногорският наркобос Будимир Куйович, заради който преди 10 години започна големият скандал в МВР, иска да излезе предсрочно от затвора.

Това съобщиха от Софийски градски съд. Утре в съда е насрочено заседание по неговото искане. Куйович бе осъден окончателно на 16 години затвор от Върховния касационен съд през 2010 година като организатор на група за внос на хероин от Турция през България за ЕС. Той бе задържан през декември 2007 година.

Две години по-рано Куйович пак бе задържан и екстрадиран под въоръжена охрана от България като заплаха за националната сигурност.

Но както се оказа по-късно се върнал нелегално у нас и живеел необезпокоявано. По време на процеса срещу него черногорецът твърдеше в съдебна зала, че е плащал на тогавашният вътрешен министър Румен Петков. Именно заради Куйович избухна и скандалът в МВР, който свали самият Петков.

Тогава се оказа, че под ръководството на главния секретар Илия Илиев се е подготвяла оперативна комбинация Куйович да получи български документи за самоличност в РДВР-Разград, но намесата на Петков и шефа на полицията Валентин Петров осуети това. Последва оставката на Илиев и ареста на Куйович.