Кметът на Божурище продал 80 декара земя, на стойност 8 млн. лева, за 160 000 лева

0
151
полиция
Иван Гешев

Сред купувачите има висш магистрат-следовател, обяви Иван Гешев

80 декара частна общинска собственост са продадени от община Божурище за общо 150 000-160 000 лв., при реална стойност 8 милиона лева. Продажната цена е 2,16 лв. на кв. м., а реалната – 50 евро на кв. м.

Сред купувачите има и висш магистрат, следовател. КПКОНПИ, както винаги, се справиха с поставените задачи, слухът, че комисията е умряла, е преждевременен. Това заяви в Божурище пред журналисти заместник-главният прокурор Иван Гешев по повод акцията на специализираната прокуратура в местната община.

Той поясни, че сигналът е подаден от председателя на общинския съвет на община Божурище. „Това е досъдебно производство под надзора на специализираната прокуратура, разследват следователи към следствения отдел на спецпрокуратурата, имаме съдействие на КПКОНПИ.

Искам да изразя специални благодарности към тях, че, както винаги, се справиха с поставените задачи. Идеята или слухът, че тази комисия е умряла, е преждевременна“, изтъкна зам.-главният прокурор. Краде се много и се краде нагло и затова се намираме в това положение“, добави той.

„Явно кметовете по страната, въпреки многобройните разследвания до момента, продължават да не разбират, че ако познават местния прокурор или местния шеф на полицията, вече не са във възможност да ги логистират. Няма какво да се лъжем, че в повечето малките градове всички се познават“, коментира Гешев.