Лекарите се борят за живота на 14-годишно дете, блъснато от кола на НСО

0
31
деца
Снимка: архив

Автомобилът не е бил на шефа на парламента Цвета Караянчева

14-годишно момче е с опасност за живота, след като беше блъснато от автомобил на НСО в столицата снощи около 20 часа. При инцидента е ударено и друго дете на 14 години, но то е в стабилно състояние и също е настанено в болница “Св. Анна”.

От Националната служба за охрана потвърдиха за инцидента и че колата е тяхна. Момчето е настанено в болница „Св. Анна“.

Лекарите продължават да се борят за живота на 14-годишното момче.

„Детето все още е в тежко състояние. Вчера е бил хоспитализиран в реанимация на „Св. Анна“. Лекарите продължават да се борят за живота му – с опасност за живота е, в тежко, увредено състояние вследствие на катастрофата. Това, което знаем до момента, е че детето е с черепно-мозъчна лицева травма и счупена лява ръка. Освен това има гръдно-коремна травма с контузия на бял дроб“, заяви Антон Луков, говорител на болница „Св. Анна“.

От НСО обявиха, че мястото на инцидента на столичния бул. “Драган Цанков” незабавно е било обезопасено. Информирани са компетентните органи в лицето на МВР и Военната прокуратура. В ход е досъдебно производство, което ще изясни причините за инцидента.

От Националната служба за охрана увериха, че, ако бъде доказана вина на техния служител, той ще си понесе всички последици.

Вчера междувременно се появиха информации, че автомобилът, който е предизвикал инцидента, е на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, но от ГЕРБ отхвърлиха тази информация.

Знае се, че в автомобила не е имало пътници. Една от разследваните причини за инцидента е неправилно пресичане, но това е непотвърдена информация и разследването ще покаже дали е така.