Лихвар от Лом крие пачки с пари в саксия

В ареста са задържани и две негови съучастнички

0
194
Снимка: архив

В трилитров буркан полицаите намерили над 20 000 лева и 60 000 евро

Криминалисти на РУ-Лом задържаха рецидивист, занимавал се с незаконна лихварска дейност, съобщават от МВР.

Установени са и две негови съучастнички; полицейските действия са осъществени под наблюдението на прокуратурата

Разследването на криминалистите на РУ-Ловеч стартирало в началото на тази година, след придобита информация за незаконно осъществявана лихварска дейност на територията на региона.

След множество оперативни действия, проведени под наблюдението на Окръжна прокуратура-Монтана,  разследващите влезли в следите на 41-годишния А.Р. от Лом, криминално проявен и осъждан. Той бил задържан вчера в дома му в кв. „Момин брод“ в хода на реализирана специализирана полицейска операция. При претърсване на адреса, криминалистите намерили сумата от 60 850 лв. и 29 865 евро, които били укрити в 3-литров стъклен буркан, закопан в саксия с посадено отгоре растение.

От дома са иззети и множество документи, доказващи извършваната от мъжа незаконна дейност, преносим компютър, тестер за банкноти и 2 мобилни телефона със сим-карти.

В двор на стопанска постройка, стопанисвана от А.Р., бил открит и лек автомобил „Фиат Стило” с монтанска регистрация. Изяснено е, че колата е собственост на жител на с. Трайково и била оставена в залог на получена сума. 

В рамките на операцията криминалистите са претърсили и други два адреса – в селата Комощица и Василовци, обитавани от две жени на 32 и 43 години. Оттам са иззети множество документи – тетрадка с имена, адреси, дати, изписани отдадени и дължими суми пари, както и разплащателни документи, преносим компютър и мобилни телефони със сим-карти.

 

 По случаите са образувани досъдебни производства в РУ- Лом, действията по разкриването на цялостната престъпна дейност на задържания продължават под ръководството на прокуратурата.