Най-сетне полицията успя да разпита сина на президента Румен Радев

0
351
президента
Георги Радев с баща си президента Румен Радев.

Непълнолетният Георги Радев ще бъде глобен

Синът на президента Румен Радев е бил разпитан в IV РУ на МВР, съобщава „24 часа“. На разпита се е явил с майка си си Гинка Кесякова.

Разпитът е продължил половин час. Пред униформените синът на президента е разказал, че е бил поканен на парти за рожден ден. Тъй като нямало къде да празнуват, рожденикът е наел апартамент на столичния булевард „Христо Ботев“. Той поддържал версията на другите, че едно от момчетата се подхлъзнало на тераса и изпуснало чашата, която държало в ръка. Именно в този момент по улицата минал човек, който подал сигнал в МВР, че младежите го замерят.

Затова пристигнала полиция, а младежът бил отведен в IV РУ за установяване на самоличност, тъй като не носил документи в себе си. Младежът обаче не е бил задържан.

Очаква се полицията да докладва случая на прокуратурата с мнение за налагане на глоби.

Преди дни от прессекретариата на държавния глава отрекоха случая така:“Синът на президента Румен Радев не е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ. Неверни са и твърденията, че събирането по повод на рожден ден е било в столично заведение, както и за отказ на родителите му да го придружат до дома след проверка за самоличност“, заявиха от прессекретариата на държавния глава.“

А снощи Радев не коментира случая, а направи забележка на журналистите, че не са разследвали ситуацията.