Обвиненият за убийството на Милен Цветков: Съжалявам за случилото се

0
17
Смазаната кола на Милен Цветков

Днес съдът разреши делото да се гледа по същество

В Софийския градски съд тръгна делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. Подсъдим е 22-годишният Кристиан Николов, съобщава Нова тв.

Инцидентът стана точно на Великден, когато автомобилът, който Николов управляваше ,се заби в този на журналиста. Малко след тежкия удар Цветков почина. В кръвта на младежа бяха установени няколко забранени упойващи вещества.

„Изказвам съболезнования на близките на Милен Цветков. Досега не съм имал възможност да се срещна с тях. Съжалявам за случилото се“, каза Николов пред съда.

По време на днешното разпоредително заседание, което трябва да установи дали има пороци в обвинението, прокуратурата и защитата спориха за това дали престъплението е извършено умишлено или не.

Съдебният състав прие, че няма причина да върне делото на прокуратурата за доразглеждане.

„Няма да се укривам, нито да извършва престъпление“, каза пред съда Николов. Той обеща и да не бави процеса. Също така изказа съболезнования на близките на Милен Цветков.

Съдът конституира двете деца на Цветков като частни обвинители и граждански ищци. Предстои по делото да бъдат разпитани свидетели и да се изслушат експерти.

Съдебният състав не промени мярката за неотклонение на Кристиан Николов и го остави в ареста.